samsung geeft tweede leven aan verpakkingen van lifestyletelevisies

De overload aan kartonnen verpakkingen, wie struggled er niet mee? In de meeste gevallen omvatten de kartonnen verpakkingen het dubbele formaat van de daadwerkelijke aankoop, wat direct resulteert in een volle papierbak. Gelukkig heeft Samsung hier een slimme oplossing voor bedacht! 

Naast telefoonverpakkingen, werkt Samsung nu ook aan duurzame verpakkingen voor zijn televisies in de lifestyleserie; The Serif, The Sero en The Frame. Hierdoor zet de mondiale marktleider van televisies een groene stap om de ecologische voetafdruk te verkleinen. Deze verpakkingen worden van milieuvriendelijk golfkarton gemaakt en zijn voorzien van leuke huishoudelijke DIY ontwerpen. 

De grote dozen kunnen worden omgetoverd tot leuke huishoudelijke items, zoals een tijdschriftenrek, huisje voor huisdieren of een functioneel opbergtafeltje. Bij het scannen van de QR-code op de verpakking, kan de DIY handleiding worden gedownload. Hiermee wordt hergebruik van verpakkingsmateriaal op creatieve wijze gestimuleerd. 

In samenwerking met het Britse lifestyle tijdschrift is er een wereldwijde ontwerpwedstrijd opgezet, om televisiekopers mee te laten denken over unieke en praktische ontwerp items. De winnende designs worden aan de handleiding van de verpakking toegevoegd.